Hasičské soutěže 4. a 5.9.2020

První zářijový víkend se v hasičském areálu nesl ve znamení hasičského sportu. V pátek jsme uctili památku našeho kamaráda Karla Peterka uspořádáním memoriálu a tato soutěž byla rovněž zařazena jako 5. kolo NHHL (Noční Hlučínské Hasičské Ligy). Za krásného, skoro letního, počasí dorazilo 12 družstev žen a 25 mužských družstev. V ženské kategorii se požární útok nejlépe povedl Svinovu s výsledným časem 18,73 vteřiny, kategorii mužů pak ovládly Kobeřice s výsledným časem 15,957 vteřiny.

Na sobotní odpoledne pak byl naplánován memoriál ing. Rudolfa Barance, soutěž o putovní pohár starosty SDH a zároveň byla tato soutěž zařazena v rámci Opavské ligy Autobond Group. V kategorii dorostu a žen nedošlo oproti pátku k žádné úpravě tratě a dorosteneckou část vyhrálo družstvo z Borové v čase 21,828 vteřiny, ženskou pak družstvo ze Štěpánkovic v čase 24,088 vteřiny. Oproti pátku se u mužů trať prodloužila na 3 „B“ hadice, což se projevilo na výsledných časech a nejlépe se s tím vyrovnalo mužstvo Svobody „B“ s výsledným časem 20,593 vteřiny.

Finanční ohodnocení a poháry si pak převzaly vždy nejlepší 3 týmy ve svých kategoriích a družstvo mužů ze Svobody i putovní pohár. Navíc, za přispění pivovaru Rohan, i malou drobnost.

Po oba dny jsme měli pro všechny zúčastněné přichystané vydatné občerstvení a snad od nás nikdo neodcházel s pocitem hladu, nebo žízně.

Velké poděkování patří všem, kteří se postarali o celkově zdárný průběh soutěží a sponzorům v čele s Obecním úřadem a Pivovarem Rohan.

 

Lukáš Pekárek

Starosta SDH

 

img_2103

Picture 10 of 52