Soustředění Bílá Holubice – 5.-8.7.

Dne 5. 7. 2020 se družstva mladých hasičů ze Strahovic vydala na sportovní soustředění v celkovém počtu 16 dětí a 9 dospělých včetně všech vedoucích. Ubytování jsme byli v Rekreačním středisku Bílá Holubice, kde o nás bylo skvěle postaráno s velkým výběrem možností, jak tohoto střediska využít.
V neděli 5. 7. po příjezdu na místo jsme byli ubytování do pokojů a uvítání obědem. Po poledním klidu se přešlo k trénování. Mladí hasiči trénovali nejčastější disciplíny a těmi jsou požární útok a štafeta dvojic. Po několika měsíční pauze z důvodu koronaviru jsme si znovu připomněli pravidla, chystání základny apod. Po ukončení horkého nedělního tréninku jsme se zchladili v kádi, dali si večeři, následovala hygiena a večerní program. Hrálo se živé „člověče, nezlob se“ na 2 různé varianty a další hry.


Pondělní program začal ranní rozcvičkou. Pořádně jsme se protáhli, zahřáli si svaly a následovala snídaně. Po snídani se šlo opět pilně trénovat. Před obědem si děti mohly jít zahrát fotbal, házet s frisbee, nebo využít dětského hřiště s houpačkami. Odpoledne byl uspořádán malý Závod požárnické všestrannosti (ZPV), na kterém si děti osvěžili topografické značky, práci s buzolou, střelbu ze vzduchovky, uzlování a zdravovědu. I přes zhoršené počasí se nikdo nenechal odradit a ZPV všichni úspěšně dokončili. Potom se děti rozdělily do 3 skupinek. Každá skupinka si připravila svůj erb, maskota a krátkou tematickou scénku. K podvečeru jsme si uspořádali Česko-Slovensko má talent s vlastní „odbornou“ porotou a soutěžícími. Děti si pro nás ať samostatně či ve skupinkách připravily vystoupení. Vidět jsme mohli hasičský zásah, karetní triky, pěvecké vystoupení, a dokonce i stand-up. Po druhém finálním kole porota vybrala naše zpěváky za vítěze soutěže. Dále následovala večeře a večerní program. Hrálo se např. „městečko Palermo“ nebo „blázni“. Potom do postelí a spát.


Úterní dopoledne se neslo v duchu předchozí dne. Rozcvička, snídaně a trénink. Odpoledne jsme se všichni vydali na výlet do nedalekého Davidova mlýnu. Mladší děti šli na lanové centrum a starší děti společně s vedoucíma si zahráli „putting golf“. Tento výlet si opravdu všichni užili. Následovala cesta zpět, večeře a večerní hry.


Poslední středeční den jsme si naposled ráno dali rozcvičku, snídani a zatrénovali. Jakmile byl trénink ukončen, čekal nás tentokrát úklid nářadí a balení věcí. Po závěrečném obědě jsme poděkovali kuchařům, za to, jak dobře se o nás starali a vařili. Pak už jen zbývalo dobalit poslední věci, dát do aut a cesta zpět domů.


Za všechny vedoucí a kolektiv mladých hasičů bych chtěl poděkovat personálu RS Bílá Holubice za skvělou spolupráci, jídlo a ubytování.

img_0428

Picture 14 of 32