Daruj krev s dobrovolnými hasiči

Dobrý den všem,

Jak jistě víte, blíží se termín „Daruj krev s dobrovolnými hasiči“. Není to lehké rozhodování, zda se zúčastnit, nebo tento rok pro jistotu vynechat. Řada občanů dárců, mají obavu z nákazy, a proto své pravidelné dárcovské odběry vynechávají. Ze všech médií slyšíte, jak se využívají hasiči pro všechny různé zákroky, převozy hygienických a dezinfekčních prostředků pro kraje, nemocnice, domovy důchodců, hospiců a dalších sociálních ústavů. Pro rozvozy a zajišťování potravin v karanténních obvodech. Věřím ve Vás. Tak jako naší zdravotníci s transfuzních oddělení v Opavě či Ostravě, kteří Vás očekávají právě v termínech od 4. – 29. května 2020. V letošním roce budou tyto odběry krve domluveny, na dopředu stanovený termín. Jak den, tak i hodinu. Žádám Vás všechny, kteří se akce „Daruj krev s dobrovolnými hasiči‘‘ rozhodnete zúčastnit, kontaktujte předem transfůzní stanice, a domluvte si návštěvu. Předpoklad pro zúčastnění této akce je nahlásit Vaše SDH, kde jste členy a okres. Za účast Vám všem předem děkuji a přeji pevné zdraví a odhodlání.

S pozdravem

Starosta OSH Opava

Krusberský Roman

 

Zde přikládám výzvu transfuzní stanice Opava a prosím, abyste se touto výzvou řídili a na každý odběr se předem objednali na níže uvedených číslech.

Vážení dárci,

přes veškerá epidemiologická opatření nadále potřebujeme Vaši krev. Proto vás prosíme, pokud jste zdrávi, nemáte nařízenou karanténu, nebyli jste v posledních 14 dnech v jednoznačně rizikovém kontaktu s nemocným s COVID-19, přijďte k nám darovat krev! Rádi Vás uvidíme, máme pro Vás roušku zdarma, dezinfekci na ruce, návleky.

S ohledem na současnou epidemiologickou situaci a v rámci snahy maximálně zkrátit Váš pobyt na našem oddělení a také omezit kontakt mezi dárci Vás prosíme, abyste se na odběry krve i plazmy předem objednali na telefonním čísle 800 800 127 nebo 553 766 493. 

Prosíme, dodržujte dohodnuté časy odběrů!

Předem Vám velmi děkujeme.

Kolektiv Transfúzní stanice Opava

 

Prakticky stejná opatření platí také v odběrovém centru ve Fakultní nemocnici v Ostravě.

Objednat se na odběr ve FN Ostrava můžete buď telefonicky na čísle tel. 800 260 004 (čas objednávání 7.30-11.00; 12.00-14.30; termíny objednávek řešte v časovém rozmezí 1 den až 1 měsíc před stanoveným termínem) nebo také e-mailem na adrese krevni.centrum@fno.cz (Učiňte tak alespoň 5 dnů dopředu a vyčkejte na zpětné potvrzení objednávky z evidence KC (POZOR! Pokud nebude objednávka potvrzena, neplatí!). Do své objednávky prosím připište Vaše evidenční číslo dárce krve. Můžete se objednávat od 6,30 hod. na konkrétní půlhodinu.).