Soustředění mládeže

Společně jako tým – soustředění SDH Strahovice

                Ve dnech 27. 9. až 29. 9. proběhlo sportovní soustředění SDH Strahovice v krásném areálu Přístav u Žermanické přehrady. Na tuto akci se spoustu mladých hasičů již od oznámení hodně těšilo.

V pátek 27. září v 17:00 se podle programu udělal sraz a vyrazilo se do sportovně rekreačního areálu. Přibližně v 18:00 proběhlo ubytování a následovala večeře. Po večeři byli mladí hasiči seznámení s programem na další den a zahráli si společenské, logické a pozornostní hry u kterých se všichni pořádně zabavili a zažili hodně zábavy.

                Druhý den všechny v 7:00 čekal budíček s následnou rozcvičkou. Po rozcvičce byl dán prostor na osobní hygienu a úklid pokojů. V 8:00 si všichni pochutnali na výborné snídani ve formě volného bufetu, po které všechny následoval program. Program byl cílen převážně naučit mladé hasiči v rámci svých věkových kategorií na závod požárnické všestrannosti, ale zároveň i stmelit kolektiv jakožto celek. Naučit starší pomáhat mladším, přijmout je mezi sebe a řídit se podle jejich schopností tak, aby nenechávali nikoho pozadu. Dostávali úkoly jako orientace pomocí buzoly, základy první pomoci, topografické a hasičské značky. Následně si všichni mohli vyzkoušet i střelbu ze vzduchovky a tím končil dopolední program.
                Po obědě a odpoledním klidu jsme se prošli podívat na nedalekou hráz Žermanické přehrady. Po návratu zpět se mladí rozdělili na 2 skupiny, kde jedna šla využít skvělou možnost šlapadel přímo v areálu a druhá skupinka šla mezitím hrát pohybové hry. Následovala večeře a večerní program s volnou zábavou.

                V nedělním dopoledni si všichni ve dříve procvičených disciplínách ZPV zasoutěžili, kde se všichni stali vítězi a byli pro všechny přichystány ceny. Po obědě se uklidili pokoje, sbalili věci a s dobrou náladou se vracelo zpět domů.

                Celkově na soustředění panovala skvělá a kamarádská nálada. I přes věkové rozdíly se každý pobavil s každým a blíže se poznali. Kluci rádi využívali ve volných chvílích možnost stolního fotbálku. Dívky se ovšem také nenudily, jelikož v areálu byla možnost bowlingu. Společně se všichni zabavili v různých večerních, venkovních a celodenních hrách. Zároveň si všichni osvěžili znalosti potřebné na podzimní hasičské soutěže. Po cestě domů se všichni shodli, že takové soustředění bychom mohli mít častěji.

70513326_392737651622642_46875019665473536_n

Picture 3 of 69