Dětská hasičská soutěž o putovní pohár starosty SDH

Týden po hasičském dnu, konkrétně v sobotu 25. května, opět obsadila náš hasičský areál spousta dětí. Konkrétně družstva mladších a starších žáků, která soutěžila v disciplínách štafety 4×60 metrů a požárním útoku o putovní pohár starosty SDH. Protože nám předpověď počasí příliš nepřála, tak bylo takřka nemožné předpovědět i to, kolik družstev se nakonec zúčastní. I přesto jsme na tento den nachystali veškeré zázemí a byli za svou snahu odměněni účastí 4 družstev v kategorii mladší a 9  v kategorii starší.

Za vydatné podpory domácích fanoušků vše odstartovalo místní družstvo mladších perfektně provedenou štafetou a nejlepším dosaženým časem ve své kategorii. Soutěž probíhala bez nejmenších zádrhelů a po předělání tratě se přešlo na druhou disciplínu. Po jejím skončení přišlo vyhodnocení a byl nejvyšší čas soutěžící seznámit s výsledky. Některé děti totiž již před začátkem soutěže vyjádřily svou obavu, zda mají doma dost místa na všechny ceny.

Pro všechny členy jednotlivých týmů byly nachystané medaile, pro mančafty které skončily „na bedně“ také poháry, a pro ty nejlepší navíc i putovní pohár a dort. Vše dopadlo nad očekávání dobře, protože obě kategorie ovládly domácí Strahovice, takže putovní poháry zůstávají minimálně do příštího roku v našich rukou.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem členům sboru za přípravu, soutěžícím za perfektní reprezentaci hasičstva a všem divákům za podporu.

img_0495_k

Picture 5 of 18