Slavnostní předání výbavy z projektu READY TO HELP

Dne 21.9.2018 se uskutečnilo slavnostní předání věcí, které naše jednotka získala z dotace, kterou dostala v programu READY TO HELP. Po celou dobu odpoledne byla k vidění celá nová výbava, kterou tvoří: elektrocentrála, kalové elektrické čerpadlo, plovoucí čerpadlo, přetlakový ventilátor, motorová kotoučová rozbrušovací pila, motorová řetězová pila, motorový lanový naviják, proudnice, svítilny na přilbu, ruční svítilny, osvětlovací balon, izolační dýchací přístroje, tlakové láhve, víceúčelový manipulační hák, celotělové postroje, vyváděcí kukly, tablet se softwarem pro hasiče, zásahové obleky, rukavice, obuv, přilby, zdravotní prostředky: sada vakuových dlah, páteřová deska, popáleninová souprava, lékarnička.
Cenová hladina této výbavy se pohybuje okolo 1 300 000,- Kč.
Po možnosti prohlídky této techniky bylo v 18:00 oficiální předaní starostkou obce, plukovníka HZS-MSK, zástupkyně dodávací firmy této techniky, z Požární bezpečnosti s.r.o. a velitele JSDH Strahovic, jednotce.
Po tomto předání členové jednotky předvedli, co umí třeba motorový lanový naviják, jak lze osvítit balon pomocí elektrocentrály, apod. Následovala první ukázka zásahu s polskou jednotkou z Krzanowic, která je taky zařazena do projektu READY TO HELP a to v podobě autonehody, kdy jednotky ve spolupráci musely zajistit motorkáře a vyprostit dva civilisty v havarovaném automobilu. Další zásah byl v podobě hořícího auta, přičemž musely opět ve spolupráci co nejdříve uhasit hořící automobil. Poslední zásah si vyžádal hlavně naši jednotku, která musela zachránit visícího muže na budově místní tělocvičny slaňovacím způsobem. Samozřejmě k zásahu vyjela i polská jednotka, která svým automobilem, jenž dostala taky z programu READY TO HELP, osvítila téměř celou stranu tělocvičny.
Děkujeme všem zúčastněným a těm, kteří pomohli s přípravami.

Fotografie z akce zde: www.facebook.com/Sdhstrahovice/

mg_9018

Picture 43 of 50