Hasičský den 25.5.2018

Dne 25.5.2018 se uskutečnil hasičský den vedle minigolfového hřiště. Už od 8:00 hodin rána se zde sešli žáci místní základní školy, kteří byli poučeni o první pomoci, seznámení s výbavou naši výjezdové jednotky, vyzkoušeli si kvízy v oboru “oheň zlý, oheň dobrý” a nakonec si zasoutěžili mezi sebou v hasičsky – sestavené dráze. Během soutěže se ostatní děti mohli svézt v hasičském autě.
Děti si dopoledne s hasiči moc užili.
Odpoledne od 17:00 se začali scházet lidi, aby mohli shlédnout ukázky výjezdové jednotky. První ukázka byla zaměřena na výškovou techniku a jednotka ukázala, že i z našeho žebříku se dá hasit. Žebřík byl vytažen skoro do nejvyšší výšky(která je 30 metrů nad zemí), a pomocí CAS 8 – Praga V3S se vytlačila voda až po proudnici, která byla umístěna na konci žebříku. Druhou “ukázkou” byla pěna, která byla vytvořena skrze směšovač z vody a pěnidlového přípravku.
Toto si určitě oblíbily děti.. No mrkněte se sami na fotografie. 
3. a zároveň poslední ukázkou bylo vyproštění zaklíněné osoby z havarovaného vozidla. Výjezdová jednotka pomocí vyprošťovací techniky značky Lukas oddělila střechu od zbytku havarovaného vozidla a pomocí páteřové desky vyprostila zaklíněnou osobu.
Po všech těchto akcích se zapálil menší táborák.
Po celou dobu odpoledne bylo vedle stánku s občerstvením vystaveno NOVÉ hasičské auto s vedlejší, Polské vesnice -Krzanovic
Snad se akce všem líbila. 

Fotografie naleznete na našich Facebookových stránkách. https://www.facebook.com/pg/Sdhstrahovice/photos/?tab=album&album_id=1709187929156925